Zapékací mísa

Zapékací mísa

Sdílet

Najdete nás v
Chcete se dozvědět více? Přečtěte si našeho rádce

Zapékací mísa Rádce Westwing

Gratinované brambory jako příloha nebo lasagne či “šunko-fleky” coby rychlá večeře - to jsou pokrmy, za které patrně sklidíte chválu od celé rodiny. Samozřejmě, že ke všem lze využít tradiční plechový pekáč, zapékací mísa je však o poznání praktičtější. Vysvětlíme vám proč...

My ve Westwing milujeme dobré jídlo a už dávno nám došlo, že k tomu, abychom mohli připravit skutečně chutný a zároveň výživově hodnotný pokrm, potřebujeme kvalitní kuchyňské náčiní. Počínaje noži a prkénky, přes nejrůznější roboty a mixéry, až po kastroly a právě zapékací mísy. Inspirujte se našimi nápady a nezapomeňte, že máte slevy až 70 % na náš exkluzivní sortiment.

zapékací mísa s poklicí

Zapékací mísa na lasagne

Jen co se řekne lasagne, vybaví se vám na jazyku ta dokonalá kombinace chutí krémového bešamelu, pikantního mletého hovězího a příjemně nakyslé rajčatové omáčky? Pak by měla být zapékací mísa na lasagne nezbytnou součástí vaší kuchyňské výbavy. Mísa na lasagne má obdélníkový tvar a nemusí být nutně vyrobena jen ze skla. V Itálii, kde mají lasagne svůj původ, se totiž pro jejich přípravu mnohem častěji používá keramická zapékací mísa nebo mísa kameninová, a výjimkou není ani klasická plechová mísa. Na rozdíl od plechů, však mají všechny ostatní mísy, jenž jsme zmínili, jednu velkou výhodu v tom, že mohou být umývány v myčce.

bílá zapékací mísa

Skleněné zapékací mísy

Skleněná pečící mísa je patrně nejoblíbenější formou tohoto kuchyňského nádobí. Důvod je poměrně prostý. Sklo je totiž materiál, který ustojí vysoké teploty při zapékání, aniž by na sobě nesl známky přílišného opotřebení. Sklo se také velmi snadno čistí – jednoduše vložíte mísu do myčky na nádobí a ta si poradí i se zbytky připečeného jídla. A v neposlední řadě máte dobrý přehled o tom, zda je připravovaný pokrm v míse dobře poskládán nebo jestli omáčka skutečně pronikla do všech míst, kam se měla dostat.

Kulatá zapékací mísa

V zapékacích mísách lze samozřejmě připravovat celou řadu pokrmů a vůbec se nemusí jednat jen o slaná jídla. Už asi tušíte, kam míříme. Pečící mísy se totiž hodí i pro výrobu celé řady moučníků a zákusků. A k těmto účelům se úplně nejlépe hodí kulaté zapékací mísy. Důvod je vcelku jednoduchý. Dezerty ze zapékací mísy se většinou nepřendavají na pěkné a zdobné talíře, tak jak se to dělá například s bábovkami, ale nechávají se v mísách. A kulaté mísy prostě vypadají na stole mnohem lépe než ty hranaté. Navíc se z nich  podávaný dezert mnohem lépe servíruje.

keramická zapékací mísa

Náš tip: Apple Crumble

Vyzkoušejte tradiční anglický koláč z jablek. Je velmi snadný na přípravu a dokonale lahodný na chuť. Připravte si drobenku, skořici, cukr a jablka. Na dno zapékací mísy dejte polovinu drobenky. Na ni naskládejte oloupaná nakrájená jablka, která jste předtím smíchali s cukrem a skořicí a zasypte další vrstvou drobenky. Dejte zapéct asi na 15 minut. Podávejte ještě teplé se zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou. Dobrou chuť!