Mlýnek na koření

Mlýnek na koření

Sdílet

Najdete nás v
Chcete se dozvědět více? Přečtěte si našeho rádce

Mlýnek na koření Rádce Westwing

Vůně koření vždycky značí, že je ve vzduchu nějaké to dobrodružství. S takovou vůní můžete očekávat chutné jídlo, pestré barvy a textury s nádechem exotiky. Jak je lidská fantazie rozvinutá! A to jen díky tomu, že do mlýnku nasypete pár bylinek, aby z něj vzniklo koření. Čerstvé koření je zkrátka nejlepší. Koření dokáže rozvinout chuť každého pokrmu – obzvlášť pokud je čerstvé. Gurmáni po celém světě proto používají mlýnek. A věřte, že to není pouze na pepř a sůl. Mnohá další koření stojí za to!

Mlýnek na koření je praktickým pomocníkem, který zajistí tu nejlepší chuť vašeho jídla. Ale nejen to! Můžete si na Westwing vybrat mlýnek, který bude estetickým doplňkem vaší kuchyně.

Co všechno mlýnek na koření dokáže?

Koření, které projde mlýnkem těsně před tím, než jej použijete do připravovaného pokrmu, zaručuje plnou chuť a nenahraditelnou vůni. Kromě této funkce, má však mlýnek na koření ještě další výhody, díky kterým si můžete jídlo vychutnat tak, aby se z něj stal opravdový zážitek.

Ochrana aroma
Účelem mlýnku na koření je především zachování vůně čerstvého koření. Důležité proto je, aby mlýnek těsnil koření, které je v jeho útrobách připravené na umletí. Je to obzvlášť důležité u takových druhů, jako je třeba kardamon nebo anýz.

Hrubost pomletí
Ne všechno koření se mele na stejně hrubé kousky. Některé je potřeba umlít trošku jemněji než jiné, což se týká například pepře s tím, že záleží na tom, jestli je černý, bílý nebo červený. Někdy potřebujete do jídla hrubší kousky, takže je potřeba aby byl mlýnek nastavitelný.

Teplota mletí

Mletí generuje teplo, s čímž souvisí i odpařování vůně, a proto je důležité, aby byl mlýnek šetrný a nemlel příliš rychle.

skleněný mlýnek na koření

Mlýnek na koření – jakou vybrat čepel?

Je mnoho výrobců, kteří nabízí nejrůznější mlýnky. Jak z nich vybrat ten nejlepší? Která čepel a z jakého kovu? Nejlepší řešení pro koření je mlýnek s keramickými destičkami. Ty koření šetrně rozdrtí, ale nevytvoří takové teplo, a tak nezmizí typická vůně. Tyto mlýnky se však poměrně obtížně čistí, takže doporučujeme používat mlýnek s keramickými destičkami vždy pouze na jeden druh koření.

Který je nejlepší?

Mlýnky bývaly běžnou součást domácností. Dnes už to tak není a bohužel je to škoda. Vychutnejte si chuť opravdového jídla s novým mlýnkem. Od toho původního, se moderní mlýnky trochu změnily. Nyní totiž můžete jen stisknutím jednoho tlačítka namlít veškeré koření, které potřebujete. Některé mlýnky jsou navíc vybaveny malými LED světýlky, takže přesně víte, kolik koření sypete na pokrm. Existují také nejrůznější vzory, tvary a barvy, ve kterých jsou mlýnky vyrobeny. Některé jsou ze skla, jiné celokeramické nebo kovové, plastové či ze dřeva. Mlýnky jsou zkrátka ztělesněním nejen dobrého jídla, ale i dokonalého designu a doplňku do vašeho interiéru.