Zmrzlinové osvěžení!

Na nanukovém dřívku, v salátové míse nebo v křupavém kornoutku – až opět udeří letní vedra, stane se zmrzlina nenahraditelným osvěžením! Chutná a osvěžující zmrzlina je vynikající způsob na zlepšení nálady, ideální prázdninový dezert a skvěla „mňamka“ na prosluněné odpoledne. A co kdybychom si připravili zmrzlinové hody v retro stylu? Bude to nejenom chutné, ale také stylové!

westwing-lody-lodowe-spaghetti
Zmrzlinové špagety vymyslel zmrzlinář Dario Fontanella. V roce 1969 použil k výrobě zmrzliny stroj na výrobu tradičních německých špeclí (nudlí). Zmrzlinové špagety jsou dodnes v Německu a Rakousku velmi oblíbené.

Zmrzlinové špagety nejen pro děti

Budete potřebovat (2 porce):

  • 300 g jahod
  • 2 lžičky cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání (dle chuti)
  • 400 ml vanilkové zmrzliny
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 100 g bílé čokolády

Způsob přípravy:

Posypejte jahody cukrem a rozmixujte je. Pokud chcete, aby měla hmota jemnější konzistenci, povařte několik minut jahodové pyré na slabém ohni a pak jej nechte zchladnout. Bílou čokoládu nastrouhejte na struhadle. Našlehejte smetanu s cukrem – až do vzniku tuhé šlehačky. Tu pak servírujte v miskách. Vanilkovou zmrzlinu protlačte přes vychlazený lis na brambory přímo na šlehačku. Dezert polijte jahodovou šťávou a posypte bílou čokoládou.

westwing-lody-ice-coffee-kawa-mrozona

Iced coffee – mražená káva s charakterem!

Budete potřebovat (2 porce):

  • cca 80 ml černé kávy nebo espressa
  • 2 lžičky cukru pro dochucení
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 2 kopečky vanilkové zmrzliny
  • trošku mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • kakao jako dekorace

Způsob přípravy:

Oslaďte horkou kávu a pak ji zchlaďte. Do vysoké sklenice dejte kopeček zmrzliny, přilijte kávu a (dle chuti…) mléko. Šlehejte smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem tak dlouho, dokud nevznikne tuhá šlehačka. Šlehačku dejte do skleniček a posypte kakaem.

westwing-lody-banana-split
Dezert Banana Split vymyslel v americké Pensylvánii v roce 1904 student David E. Strickler. Jsme mu za to velmi vděční!

Banana Split – exotický dezert pro horké dny

Budete potřebovat (2 porce):

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 banány
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny (lze použít také jahodovou nebo čokoládovou)
  • čokoládový sirup
  • 2 lžičky čokoládových knoflíčků
  • 4 lžičky drcených mandlí

Způsob přípravy:

Nakrájejte podélně banány a dejte je do vychlazených salátových misek. Přidejte dva kopečky zmrzliny. Šlehejte smetanu ke šlehání tak dlouho, až vznikne tuhá šlehačka. Tu pak v malém množství dejte do každé salátové misky. Polijte vše čokoládovým sirupem a ozdobte čokoládovými knoflíčky a drcenými mandlemi.

Fotografie: Stockfood

Dagmar Ferova

Používáte již aplikaci Westwing?

Stáhnout
Stáhnout