Candy bar! Připravujeme dezertový bufet

Dezertový bufet, jenž se prohýbá pod tíhou mnoha druhů dezertů, zákusků a cukrovinek zaručí, že narozeniny, svatby a výroční oslavy budou ještě mnohem…sladší. Podívejte se, jak můžete nazdobit svůj dezertový bufet na příští oslavu!

westwing-bufet-deserowy

Barevné a elegantní, humorné a vkusné – dezertové bufety mohou do značné míry ovlivnit styl celé oslavy. Stačí troška představivosti a snahy, abychom dosáhli nezapomenutelného efektu.

Pro přípravu ideálního dezertového bufetu budete potřebovat:

  • Stolek s požadovanými rozměry
  • Ubrus
  • Vybrané dekorace: girlandy, pompony, papírové koule nebo balónky
  • Dortové podnosy na dezerty a zákusky, etažéry a skleněné poklopy

 

westwing-bufet-deserowy

Téma a barva

Dezertový bufet by měl být pastvou pro oči stejně jako nádherný obraz, proto není od věci zahrát si na umělce: podle okolností zvolte barevnou paletu a pak k ní vyberte ubrus, ubrousky, polevy, náplně a dekorační předměty. Vše bude vypadat hezky a důsledně.

Náš tip: zvolte si tři ústřední barvy – ne více. Jemné barevné odstíny se budou hodit pro svatební oslavy, naopak ty pestřejší budou vhodnější pro narozeninové oslavy.

westwing-bufet-deserowy

Ideální místo

Dezertový bufet by měl být umístěn u zdi nebo u okna – dezerty a zákusky vyniknou na hezkém pozadí, a vy zde budete moct pověsit vhodné dekorace. Říká se, že jíme očima, proto je velmi důležité, aby umístění dezertového bufetu zvýrazňovalo krásu sladkostí. Bude se hodit také pár pomponů, létajících balónků nebo girland, které zajímavým způsobem zkrášlí prostor nad stolem. Takovou výzdobu pověste raději před rozmístěním dezertů a zákusků, jinak se může stát, že něco nechtěně rozmáčknete nebo převrátíte.

westwing-bufet-deserowy

Ozdobné textilie

Když si už zvolíte a vyzdobíte místo pro dezertový bufet, soustřeďte se na vkusném rozložení ubrusu. Na slavnostnějších oslavách se osvědčí ubrusy, které sahají až k podlaze a zakrývají nohy od stolu

westwing-bufet-deserowy

Povedené aranžmá

Nejlépe vypadají takové dezertové bufety, na kterých stojí různé, na první pohled, vzájemně neladící prvky jídelního servisu. Ve skutečnosti lze této nonšalantní elegance dosáhnout pouze tehdy, pokud si to předem důkladně promyslíte a naplánujete.

  • Zvolte různě velké a vysoké dortové podnosy, etažéry, krabice a poklopy
  • Vyšší nádoby postavte dozadu a podnosy umístěte vepředu
  • Ujistěte se, zda jsou všechny pochoutky takzvaně „na dosah ruky“, aby na ně hosté snadno dosáhli.
  • Dort by měl stát uprostřed dezertového bufetu.

Dezerty a zákusky

Většina pochoutek, které podáváte, by měla být na jedno sousto. Je dobré, pokud hosté mohou každou sladkost ochutnat – malé sousto se k tomuto účelu hodí nejlépe. Výjimkou je samozřejmě dort! Zde jsou naše oblíbené, malé dezerty:

  • Chutné makrónky
  • Zákusky a lá nanuk
  • Mini bábovičky a muffiny
  • Bonbóny
  • Malé sněhové pusinky
  • Sušenky

Náš tip: dort můžete nakrájet na jednotlivé porce před oslavou a každou porci lze položit zvlášť na ubrousek. Elegantním způsobem se tak vyhnete případným problémům s krájením v průběhu oslavy a pohoštění již bude hotové.

Snímky: Fotolia

Dagmar Ferova

Používáte již aplikaci Westwing?

Stáhnout
Stáhnout