Brunch po francouzsku

Co kdybychom si udělali brunch po francouzsku? Pozvat své známe a radovat se poklidným a příjemným jídlem, jež spojuje snídani s obědem? Na talířích budou dominovat křupavé rohlíčky, palačinky a gofry. K tomu káva s mlékem, šťávy a čaj. Nebudou chybět ani saláty, obložené chlebíčky a wrapy. A jako dezert: moučník a ovoce! Rádi byste takové setkání připravili? Tak do toho:

westwing-brunch-po-francusku-1

Jděte nakoupit

Navštivte boulangerii nebo prostě oblíbené pekařství a vyberte si několik druhů chleba a k tomu navíc marmelády a sýry. Pro oslazení začátku dne sáhněte také po nějakém moučníku a malých sladkostech. Je důležité, abyste si během brunche mohli vychutnat různé chutě.

westwing-brunch-po-francusku-2
westwing-brunch-po-francusku-3
westwing-brunch-po-francusku-4

Cestou domů se zastavte v zelenině a kupte čerstvé ovoce a saláty, ze kterých si připravíte výborné šťávy, smoothies a jednoduché saláty. Nezapomeňte ani na čerstvou sladkou smetanu: šlehačka přece patří k ovoci a kávě.

westwing-brunch-po-francusku-5

Prostřete stůl

Brunch je výjimečným setkáním, takže jídelní servis musí být také hezký a různorodý. Zvolte si ubrus v neutrální barvě, který vytvoří hezký základ pro barevné talířky, mísy a sklenice.

westwing-brunch-po-francusku-7

Croque Monsieur

Obrátili jsme se na šéfku malého pekařství Chez Monáovou, aby nás inspirovala francouzským kulinářským uměním. Mona Lisie Milan, původem z francouzsko-švýcarské rodiny, měla od dětství ráda francouzskou kuchyni, a během častého cestování poznala také jiné recepty a nové způsoby vaření. Dnes nám Mona prozradí jedno ze svých tajemství: recept na tradiční Croque Monsieur. Základ tvoří ingredience, které bez problému seženete v každém obchodě!

Budete potřebovat:

  • 2 krajíce chleba
  • 2 hrubé plátky šunky
  • 2 plátky mozarelly

Bešamelová omáčka:

  • 100 g másla
  • 100 g pšeničné hladké mouky
  • 1 litr mléka
  • 25 g soli
  • černý pepř pro dochucení
  • 25 g strouhaného sýra Gruyere
  • muškátový oříšek
westwing-brunch-po-francusku-8

Příprava:

Omáčka: přiveďte mléko do varu, připravte jíšku (z roztaveného másla s troškou muškátového oříšku), a pak pozvolna, za stálého míchání, přidávejte mléko.

Poté naskládejte ingredience ve vrstvách: začněte krajícem chleba s bešamelovou omáčku, pak položte plátek mozarelly, 2 plátky šunky a zase plátek mozarelly. Nakonec položte druhý krajíc chleba namočený v bešamelové omáčce a posýpejte strouhaným sýrem Gruyere. Pečte 10 minut při 180 stupních Celsia, až budou tousty do zlatova.

Et voilà! Dobrou chuť!

Snímky: Westwing, Living4media a Chez Moná

Dagmar Ferova

Používáte již aplikaci Westwing?

Stáhnout
Stáhnout
Offline